پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر موفق به تولید گرافن به روشی جدید شدند

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به تولید گرافن در محیط مایع با دمای پایین شدند. این ماده برای تولید صفحات لمسی پیشرفته، سلولهای خورشیدی و ساخت ایمپلنت وپلاستیکهای مقاوم به کار می رود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سیده زهرا مرتضوی مجری طرح گفت: این طرح با عنوان ساخت گرافن بر پایه "کندگی لیزر سوئیچ Q نئودیمیم یاگ از هدف گرافیت در نیتروژن مایع" اجرایی شده است، این تحقیق بررسی فرایند کندگی لیزری و یافتن مکانیزم برهم کنش لیزر با ماده در محیط مایع با دمای بسیار پایین اجرایی شد.
وی با بیان اینکه این طرح به روش کندگی لیزر انجام شد، اظهار داشت: کندگی لیزری در محیط مایع به عنوان یک روش برای تولید نانو ساختارها تاکنون بارها توسط پژوهشگران خارجی و داخلی به کار گرفته شده است. اما تولید گرافن با روش کندگی لیزری در محیط نیتروژن مایع تا کنون در سطح دنیا مطرح نشده است. در این روش در شرایط مناسب پرتودهی لیزری و با استفاده از یک مایع دما پایین مانند نیتروژن مایع باعث تولید گرافن می شود.
مرتضوی، به بیان نحوه اجرای این طرح پرداخت و ادامه داد: تولید گرافن در محیط مایع دمای پایین چون نیتروژن، آرگون و هلیوم مایع با استفاده از لیزر برای اولین بار در سطح دنیا پیشنهاد شده است. این روش ساده و بدون نیاز به صرف هزینه برای سیستم های پیچیده خلا و کوره های دمای بالا و نیز صرف زمان طولانی قادر به تولید گرافن خالص است ضمن آنکه نیاز به مراحل خالص سازی ندارد.
مجری طرح با تاکید بر اینکه در این روش محصول نهایی به راحتی قابل جمع آوری در هر محیط ثانویه دلخواه و بر روی هر پایه مطلوب است، اضافه کرد: با توجه به این امر که شرایط پرتودهی از جمله انرژی لیزر، نرخ تکرار پالس، پهنای پالس و طول موج پرتو لیزر و ادوات تمرکز نور لیزر مانند عدسی به راحتی قابل کنترل هستند، در نتیجه نوع و کیفیت محصولات تولید شده با این روش به راحتی کنترل پذیر است.
وی با اشاره به كاربردهای گرافن، توضیح داد:گرافن کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف دارد که از آن جمله میتوان به صنایع هوافضا اشاره کرد که به عنوان جایگزین فیبرهای کربن در کامپوزیت ها برای سبک سازی هواپیماها و ماهوارههای استفاده می شود. علاوه بر این میتوان از آن به عنوان جایگزین سیلیکون های نیمه رسانا در ترانزیستورها استفاده شود.
مرتضوی تولید پلاستیکهای سخت و سبک و پوششهای شفاف رسانا برای سلولهای خورشیدی و نمایشگرها را از دیگر کاربردهای گرافن دانست و افزود: این ماده همچنین برای تولید ایمپلنتهای مستحکم، تولید ابرخازنها و تولید صفحات لمسی LCDها و OLEDها کاربرد دارد.

پریزی برای شارژ شدن گجتهای شما
یک طراحی خوب میتواند کاربری و روحیه آدم را عوض کند و به صورت نامحسوسی بر روحیه هم تأثیر مثبت بگذارد. غالبا ما وقتی اگر "داک"ی برای گوشی و تبلتمان نداشته باشیم، موقع شارژ شدن آنها را روی میز یا حتی روی زمین میگذاریم، در این میان اگر اندکی وسواس باشیم شاید دیدن روزانه گوشهای از اتاق که در آن شارژها و گجتها با هم پچیدهاند برایمان خوشایند نباشد.
استودیوی هنر Lebedev یک پریز با ۴ اتصال USB طراحی کرده است که به این بینظمی خاتمه میدهد.

چقدر خوب بود که از این پریزها روی دیوار اتاقهایمان داشتیم.

البته طراحیهای بهتر و کاراتر از این هم قابل تصور هستند، اما این پریز ساده نشان میدهد که با دقت در مشکلات سادهای که روزانه به آنها برمیخوریم اما فراموش میکنیم و طراحی ابزارهایی برای برطرف کردن آنها، چقدر میشود کارآفرین و خلاق بود.


ژاپنیها به دنبال نامرئیکردن صندلی عقب خودرو در هنگام دنده عقب!

آخرین باری که دانشگاه کیئو خود را به سرخط خبرها رسانده بود بابت ساخت نمونه اولیه دستگاهی پوشیدنی توسط یکی از تیمهای تحقیقاتی این دانشگاه بود و حالا ده سال بعد اگر چه همچنان آن دستگاه به مرحله تولید نرسیده اما یک تیم تحقیقاتی دیگر از این دانشگاه ایده و ابتکار واقعا خلاقانهای را مطرح کرده است: طراحی داخلی نامرئی خودرو: برای زمانی که در هنگام دنده عقب بتوانید کاملا اطراف خودرو را به وضوح مشاهده کنید!
تصور کنید در حال پارک دوبل در یکجا هستید و با استفاده از این طرح بتوانید دقیقا فضای باقیمانده پشت خودرو و زاویه آن را ببینید. این واقعا یک رویاست که تاکنون دوربینهای دنده عقب و تصاویری که بر روی آینه و حتی نمایشگرهای روی داشبورد نمایش دادهاند، نتوانستهاند برآورده کنند و حالا این فناوری وعده تحقق آن را با نمایش هر انچه که در پشت خودرو دیده میشود ان هم در تمام زوایا در قالب یک نمایشگر بزرگ میدهد طوری که در این حالت احساس میکنید در یک خودرو نصفه و نیمه نشستهاید و نیمه انتهایی خودرو شما را باد برده است!
هنوز مشخص نشده که در سر این تیم تحقیقاتی ژاپنی چه میگذرد و چگونه به دنبال تحقق این رویا هستند اما یک دستگاه تویوتا پریوس را که به این فناوری مجهز شده برای نمایش در نمایشگاه محتوای دیجیتال توکیو ۲۰۱۲ (۲۰۱۲ Digital Content Expo) آماده کردهاند. امیدواریم این فناوری هر چه که باشد علاوه بر ارزانبودن، فکری به حال مسافرانی که در صندلی عقب نشستهاند کرده باشد تا آنها در هنگام دنده عقب بالاجبار پیاده نشوند! راستی چرا در تصویر منتشر شده از یک راننده خانم استفاده شده!؟ آیا ژاپنیها رانندگی خانمها را به عنوان بازار هدف نشانه رفتهاند؟

ناسا امکان شنیدن صدای زمین از فضا را فراهم کرد!

تصاویر ماهوارهای معمولا تصاویر فوقالعادهای از دریچهای که زمین از فضا دیده میشود در اختیار ما قرار میدهد اما حالا نظر شما در مورد صدا چیست؟ اگر مانند ما به این شعر معروف ایرانی اعتقاد داشته باشید که "تنها صداست که میماند" باید به عرض شما برسانم که واقعا با شنیدن صدای زمین از فضا شما هم به همین نتیجه غریب خواهید رسید.
سازمان فضایی آمریکا، ناسا، به تازگی فایل صوتی را منتشر کرده است که در واقع صدای پدیدهای است که آن را کروز میخوانند و صدای سیگنالهای رادیوئی حاصل از امواج پلاسمائی است که در کمربند تشعشعی کره زمین یافته میشود. این صدا توسط دو کاوشگر فضایی که در حال حاضر و در ماموریتی دو ساله در کمربند تشعشعی کره زمین به سر میبرند ضبط شده است.
کریگ کلتزینگ از دانشگاه آیووا در این خصوص میگوید: این صدا همان چیزی است که از کمربندهای تشعشعی زمین شنیده میشود و مثل آن است که ما در گوشهای یک انسان آنتنهای رادیوئی نصب کرده باشیم. وی صداهای ضبط شده جدید را یکی از واضحترین نمونهها میداند و خاطرنشان میکند که حتی میتواند از این پس این موضوع بهتر باشد چرا که به دلیل قرارگیری دو کاوشگر با دو گیرنده مجزا میتوان صدایی استریو را از فضا ضبط کرد.

چگونه از روی رودخانه عبور کنیم؟
ایده ای متفاوت برای طراحی پل

در توصیف ایده این پل فقط می توان یک چیز گفت: فوق العاده است. تصورش را بکنید که یک پل بر فراز رودخانه با توری آکربات بازی ساخته شود و عابران مانند خرگوش با پریدن از روی آن عبور کنند.
البته احتمالا هنگام عبور گردن چند نفر می شکند! اما اگر زنده و سالم به آن طرف پل برسید خاطره ای فراموش نشدنی خواهید داشت. این پل توسط یک معمار برای مسابقه طراحی پل در پاریس ارایه شده و آنها می گویند با این طرح لذت زندگی شهری را به شما یادآوری می کند.

هر چند بعید است که در عمل شاهد ساخته شدن این پل باشیم اما دیدن تصاویر آن هم به اندازه کافی مسحور کننده است.


مرهمی برای دهان سوخته

سوختگی دهان با غذا و نوشیدنی داغ، تجربه ای است که همه ما گاه و بیگاه دچار اش می شویم. به خصوص وقتی که غذا خوشمزه است و ما هم عجله داریم. گاهی اوقات آنقدر سوختگی شدید است که ما را از صرف ادامه غذا پشیمان می کند و دردسرهای بعدی تا چند روز ادامه دارد.
حالا محققین دانشگاه تگزاس این نوار باریک را ساخته اند تا مرهمی باشد برای سوختگی دهان. هنگام سوختگی آن را روی محل سوختگی قرار می دهید تا درد و التهاب ناشی از سوختی را کمتر کند. این نوار در واقع حاوی مواد بی حس کننده و ضد التهاب است که سبب تسکین نسبتا فوری محل سوختگی می شود.
خود نوار هم از مواد حل شونده ساخته شده و بعد از مدتی در بزاق دهان حل می شود. می توان آن را به هر نقطه از دهان چسباند و مزاحم ادامه غذا خوردن هم نخواهد شد.
تیم سازنده فعلا مشغول تکمیل طرح شان است. آنها قصد دارند کمی طعم هم به آن اضافه کنند و مدل های مختلفی از این نوار سوختگی دهان تولید کنند تا بتوان از آنها برای سوختگی های شدیدتر دهان هم استفاده کرد. با این حساب شاید این نوارها را تا چند وقت دیگر روی میز رستوران ها ببینیم.
نظرات شما عزیزان: